Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

В рамках міжнародного дитячого табору «Hutsul Camp 2019» на Надвірнянщину завітали діти з Румунії

28.08.2019

13 школярів з міста побратима Шомкута Маре (Румунія) в рамках міжнародного дитячого табору «Hutsul Camp 2019» завітали до Надвірнянщини.

Румунських гостей зустріли в Надвірнянській міській раді голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук, в.о. міського голови Тарас Пекарський,  начальник відділу інвестиційної політики та муніципального розвитку міської ради Тарас Новосельський та начальник відділу міжнародного співробітництва, інвестицій, молоді та спорту Надвірнянської РДА Христина Богославець.

Керівництво міста та району радо привітали на теренах нашого міста і району гостей з румунського міста-побратима, подякували румунським побратимам за гостинний прийом українських діток і побажали гостям гарно і з користю провести час в нашому краї в рамках міжнародного дитячого табору.

Зокрема голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак відзначив важливість даного дитячого табору і наголосив, що в майбутньому маленькі українці стануть друзями румунів, а румунські діти відповідно друзями українців. Обмін традиціями і культурою дозволить дітям пізнати ближче національні особливості народів. Також така співпраця є ознакою добрих відносин не тільки між містами-побратимами, а й державами.

У свою чергу представники Румунії висловили сподівання, що під час цих відвідин почерпнуть для себе багато корисного та цікавого. Для гостей приготували цілий комплекс заходів. Діти з Румунії матимуть можливість ознайомитись з історією та культурою нашого краю, відвідати музеї, помилуватись неповторною природою Прикарпаття, поспілкуватись зі своїми однолітками тощо.

Варто зазначити, що 2017 року між м.Надвірна та  м.Шомкута-Маре було підписано Протокол про співробітництво, згідно якого сторони зобов’язались організовувати табори  відпочинку та творчої діяльності для дітей шкільного віку. Минулого року діти з Румунії гостювали в Надвірній  в рамках міжнародного дитячого табору «Hutsul Camp 2018». Два тижні тому юні надвірнянці відвідали румунське місто-побратим, а сьогодні Надвірнянщина гостинно прийняла до себе дітей з міста Шомкута-Маре. Такі дитячі табори організовують з метою пізнання та навчання історії держав, спілкування зі своїми однолітками, ознайомлення з культурою та побутом, поширення здорового способу життя, обмін досвідом щодо організації спортивних змагань, культурних заходів тощо.

Поширити

Last modified: 28.08.2019