Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Депутати районної ради схвалили звернення щодо недопущення капітуляції та продажу українських земель

07.10.2019

4 жовтня відбулась ХХІХ позачергова сесія Надвірнянської районної ради. Позачергове засідання зібрали за пропозицією депутатських фракцій ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина». На сесії присутні 27 районних обранців.

На порядку денному два питання:

1. Про звернення районної ради щодо недопущення надання «особливого статусу» для окупованих територій за «формулою Штайнмаєра»

2. Про звернення районної ради щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення

Попередньо матеріали сесії розглянули на засіданні президії районної ради. Присутні внесли зміни та включили додатково ще два питання:

  • Про підтримку звернень Асоціації міст України щодо призупинення Кабінетом Міністрів України фінансування соціально-економічного розвитку регіонів;
  • Про підтримку пропозицій Асоціації міст України щодо показників державного бюджету України на 2020 рік в частині місцевих бюджетів.  

Питання “Про звернення районної ради щодо недопущення надання «особливого статусу» для окупованих територій за «формулою Штайнмаєра» доповідав депутат районної ради Сергій Штогрин, який відзначив, що у зв’язку з останніми подіями в Україні, районна рада повинна висловити свою позицію, а вище керівництво держави дослухатися до неї.

Одноголосно депутати районної ради проголосували за дане звернення, чим продемонстрували одностайну позицію у відстоюванні інтересів держави та українців. Депутатський корпус висловив чітке «Ні! – капітуляції!».

Про звернення районної ради щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення доповів заступник голови районної ради Ігор Писклинець, відзначивши, що сьогодні відсутні ринкові механізми, які повинні допомогти у формуванні ціни на землю, тож необхідно продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2025 року.

Після невеличкої дискусії, депутати районної ради ухвалили дане рішення.

Додатково на позачерговій ХХІХ сесії районної ради розглянули ще два питання, по яких прийнято відповідні рішення.

Тексти ухвалених рішень можна переглянути на сайті Надвірнянської районної ради в рубриці Документи

Поширити

Last modified: 07.10.2019