Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

« У КОЖНОГО З НАС СВОЯ ТОЧКА ВІДЛІКУ З ДНЯ КОЛИ РОЗПОЧАВСЯ МАЙДАН….» – ІВАН ГУРМАК

18.02.2020

У кожного з нас своя точка відліку з дня коли розпочався Майдан. Та тим чи іншим чином кожен зробив свій внесок, хтось більший, а хтось менший. Все це стало творцем нової історії становлення Української держави. Зима 2013-2014 року по правді нас змінила, пробудила непоборні почуття Гідності і Свободи.

В ці дні, повертаючись на шість років в минуле, пригадаймо як збирався Надвірнянський майдан, як формувався штаб спротиву, як організовано вся Надвірнянщина стала невід’ємною частиною революційної боротьби. Одне на всіх прагнення кращого майбутнього гуртувало українців незалежно від вікової категорії чи соціального статусу, ми всі були єдиною нацією!

Скорботні дні Революції Гідності – 18-22 лютого 2014 року, коли в Києві на вулицях Грушевського та Інститутській, в Мар’їнському парку від снайперських куль провладних перевертнів загинули понад сотні українських патріотів, навіки викарбуються в пам’яті не одного покоління українців. Вже далеко не сотня, а тисячі наших побратимів і посестер в небесному війську стоять на варті Української незалежності.

Серед них і наш земляк Герой Небесної Сотні Василь Шеремет.

Не маємо права зрадити вимоги Майдану, зрадити віру в краще майбутнє полеглих воїнів, їх прагнення гідно жити в національній та сильній державі. Україна вже не та і назад не повернеться…

В молитві й пошані схилімо голови перед Героями Небесної Сотні, Героями московсько-української війни, що віддали свої життя у боротьбі за соборну й незалежну Україну, за ідеали гідності та справедливості…

Нехай твердою буде віра кожного з нас в перемогу над ворогами та розбудову рідної України, в якій добре жити будуть всі, а українці – найкраще! 
Слава Україні! Слава Героям Небесної Сотні!

Поширити

Last modified: 19.02.2020