Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянщина відзначила 206-річницю дня народження Тараса Шевченка

07.03.2020

З нагоди 206-ї річниці від дня народження видатного сина українського народу, геніального поета, художника, мислителя, який зробив неоціненний внесок у духовну скарбницю всього людства Тараса Григоровича Шевченка у Надвірнянському районному будинку культури відбулись урочисті заходи.

У пошануванні духовного батька української нації взяли участь голова районної ради керівництво району та міста, зокрема голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, заступник голови РДА Ярослав Гундяк, працівники установ, учні шкіл, громадськість та представники ЗМІ.

У концертній програмі взяли участь колективи художньої самодіяльності Надвірнянщини, призери районного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу читців.

Урочистості розпочались із літературно-музичної композиції.

У дні світоча українського народу Тараса Шевченка  згадали  його особливе значення  для України, велетенський внесок у пробудження і формування національної свідомості українського народу, в розвиток української та світової культури.

На завершення концертної програми всі присутні спільно із хором районного будинку культури під керівництвом Яреми Павлика виконали невмирущий Шевченковий Заповіт.

Поширити

Last modified: 07.03.2020