Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Робоча нарада щодо обвалу мосту в селі Максимець

10.06.2020

Сьогодні, 10 червня відбулася робоча нарада щодо ситуації в селі Максимець Надвірнянського району де частково обвалився міст через місцеву річку.

Як з’ясувалося, 9 червня внаслідок зсуву ґрунту утворилося чотириметрове провалля між дорогою і мостом через річку Макисмець. Проїзд транспорту неможливий – доступний лише пішохідний перехід.

За словами начальника Надвірнянського РВ УДСНС Андрія Мочерняка рятувальники готові забезпечувати доставку продуктів до людей, а також переправити мешканців у разі необхідності.

Варто зазначити, що на разі вже ведуться роботи з розчищення обвалу силами місцевої влади, зокрема Зеленської сільської ради.

На місце зсуву виїхали представники ДП «Дороги Прикрпаття», які попередньо зазначили, що тільки після виготовлення дефектного акту приступатимуть до робіт з відновлення мосту і не можуть назвати терміни їх виконання.

Проблема аварійності мостів на Надвірнянщині є однією з першочергових, неодноразово під час засідання сесій районної ради депутати районної ради у своїх запитах та зверненнях порушували питання аварійності мостів в окремих населених пунктах, насамперед в селі Красна, Молодків, Битків, Ланчин та інші. Депутатський корпус районної ради звертався до відповідальних служб в області, але поки аварійні мости так і залишилися поза увагою. Реальні роботи ведуться уже в разі прямої загрози обвалу чи самого обвалу моста. На черговій сесії районної ради голова районної ради Іван Гурмак вкотре апелюватиме до керівництва райдержадміністрації та облдержадміністрації щодо необхідності вирішення проблеми аварійності мостів в районі.

Поширити

Last modified: 10.06.2020