Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Іван Гурмак провів нараду з депутатами районної ради щодо ліквідації наслідків повені

03.07.2020

Сьогодні, 3 липня під головуванням голови районної ради Івана Гурмака відбулася робоча нарада з депутатами районної ради щодо ліквідації наслідків повені на території Надвірнянського району, яка трапилася 22-23 червня 2020 року. Участь в засіданні взяли голова райдержадміністрації Володимир Пасько, депутат обласної ради Михайло Ерстенюк та керівник и відділів РДА.

Станом на 30 червня за даними Надвірнянського РВ ДСНС України в Івано-Франківській області внаслідок повені 22-23 червня 2020 року району завдано збитки негодою:

  • в 18 населених пунктах (м.Надвірна, с-ще Ланчин,  с. Фитьків, с.Пнів, с. Білі Ослави, с.Красна, с. Лісна Тарновиця, с. Парище, с. Цуцилів, с. Тисменичани, с.Перерісіль, с.Пасічна, с.Гвізд, с.Волосів, с.Зелена, с.Чорний Потік, с.Заріччя, с.Чорні Ослави)
  • підтоплено 2318 житлових будинків, з яких зруйновано – 8.
  • Підтоплено присадибних ділянок 2318 га
  • Зруйновано 10 автомобільних та 2 пішохідних мости
  • Пошкоджено 32 автомобільних мости
  • Відсутнє газопостачання в 5 населених пунктах (смт.Ланчин, смт.Битків, с.Гвізд, с.Мирне Назавизівської с/р, с.Фитьків)
  • Евакуйовано 53 людини, з них 10 дітей

Присутні заслухали депутатів районної ради, які закріплені в населених пунктах, що найбільш постраждали внаслідок стихійного лиха. Голова районної ради Іван Гурмак звернув увагу, що наразі необхідно вчасно підготувати пакети документів на отримання постраждалими компенсації за завдану стихією шкоду, тож районні обранці працюватимуть в даному напрямку спільно з селищними та сільськими головами. Органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за надання допомоги у складанні актів, залучення до цієї роботи представників ДСНС та повну інформацію щодо обсягу нанесених збитків. Також Іван Гурмак відзначив, що виплати здійснюватиме районна державна адміністрація, тож головне справедливий розподіл коштів між постраждалими людьми.

Голова РДА Володимир Пасько зазначив, що буде створену відповідну комісію при ОДА, яка в свою чергу буде визначати суму відшкодування завданих стихією збитків для кожного заявника.

В ході наради депутати районної ради наголосили на першочерговій необхідності укріплення берегів та дамб, а також відновлення мостів та доріг в районі. Щодо відновлення газопостачання в 5 населених пунктах району, терміни газовики не називають, через необхідність укріплення берегу та будівництва дамби на проблемній ділянці де знаходиться газова труба. Вартість робіт оцінюють в близько 3 млн.гривень, наразі готується ПКД і очікують кошти з державного бюджету.

Пакети документів на отримання матеріальної допомоги за завдану стихією шкоду можна подати до 6 липня ц.р. включно.

Поширити

Last modified: 13.07.2020