Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

На Надвірнянщині урочисто відзначили День Захисника України.

14.10.2020

14 жовтня славна українська нація відзначає величне свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва створення української повстанської армії і День захисника України. Ці знаменні події увібрали в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлюють мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі в багатовіковій історії становлення нашої Української держави.

З нагоди національних свят на майдані Шевченка в місті Надвірна відбулись урочисті заходи за участі представників влади, воїнів російсько-української війни, учасників національно-визвольних змагань, колективів підприємств, організацій та установ, громадських організацій та мешканців району.

Заходи розпочались із виконання Державного Гімну України та покладання квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку та стели Героям Небесної Сотні. В хвилині мовчання всі присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв України, які ціною власних життів вибороли українську незалежність та продовжують боронити територіальну цілісність країни у боротьбі з російським агресором.

У своєму зверненні голова районної ради Іван Гурмак наголосив, що століттями українська нація виборювала право на суверенність, побажавродинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру.

«Нехай єднає нас незламна віра і національний дух та допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці у всіх починаннях на благо Своєї Богом Даної землі! Дякую українським захисникам! Слава Україні! Героям Слава!» – наголосив голова районної ради Іван Гурмак.

Відзнаки, нагороди та грамоти захисникам України вручили голова районної ради Іван Гурмак, народний депутат України Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської РДА Володимир Пасько, в.о. міського голови Тарас Пекарський. Патріотичні музичні композиції звучали у виконанні соліста РБК Віктора Чудновського.

Поширити

Last modified: 19.10.2020