Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Чорнобиль – це наші біль і пам’ять… Ми завжди пам’ятатимемо загиблих героїв! Ми шануємо учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які серед нас!

27.04.2021

26 квітня 2021 року, з нагоди 35-ої річниці Чорнобильської трагедії в місті Надвірна відбулося вшанування пам’яті жертв техногенної катастрофи та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які ціною свого життя врятували Україну і світ від глобального лиха.

Представники влади, духовенство, громадськість взяли участь в урочистостях та здійснили покладання квітів біля пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської аварії. Крім того, голова Надвірнянської районної ради Олександр Кеніз, заступник голови Надвірнянської районної державної адміністрації Леся Свідрак, голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович вручили учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС грамоти за вагомий особистий внесок у подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську позицію та з нагоди 35-их роковин Чорнобильської катастрофи.

26 квітня 1986 року сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Катастрофа на атомній електростанції перетворила місто Прип’ять і 30 км поліських лісів на зону відчуження; близько 116 000 людей отримали статус переселенців і більше 6 000 – ліквідаторів. Ми стали свідками не тільки всесвітньої трагедії, а й безмежної мужності, самовідданості, високого професіоналізму та жаги до життя багатьох тисяч наших земляків. Рятуючи у далеких 1980 роках рідну землю, ми насправді зберегли весь світ від радіоактивної загрози.

Чорнобиль – це наші біль і пам’ять… Ми завжди пам’ятатимемо загиблих героїв! Ми шануємо учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які серед нас!

Поширити

Last modified: 27.04.2021