Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

З нагоди 30-ї річниці прийняття Акта проголошення незалежності України відбулося пленарне засідання позачергової урочистої спільної сесії Надвірнянської районної ради та Надвірнянської міської рад

24.08.2021

Сьогодні, 24 серпня, у залі засідань Надвірнянської районної ради, з нагоди 30-ї річниці прийняття Акта проголошення незалежності України, під головуванням голови Надвірнянської районної ради Олександра Кеніза відбулося пленарне засідання позачергової урочистої спільної сесії Надвірнянської районної ради та Надвірнянської міської ради.

Пленарне засідання сесії розпочалося з виконання державного гімну. Після того присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на Сході України. Далі святі отці благословили роботу урочистої сесії.

На сесії присутні депутати районної та міської рад, депутат обласної ради Ольга Ганиш, голови районних рад попередніх скликань: Березицький Роман Адамович – голова районної ради другого скликання, Хабайлюк Василь Михайлович – голова районної ради третього-четвертого скликання, Іванчук Володимир Федорович – голова районної ради п’ятого скликання, Гурмак Іван Миколайович – голова районної ради сьомого скликання, голови Надвірнянської районної державної адміністрації: Гончарук Роман Дмитрович, Андрейчук Василь Юрійович, Писклинець Ігор Дмитрович, Пасько Володимир Ярославович, Надвірнянський міський голова минулого скликання – Капак Михайло Іванович, теперішній міський голова Андрійович Зіновій Мирославович, керівники підприємств, установ, організацій, політичних партій та громадських об’єднань району, представники засобів масової інформації.

Під час виступу у сесійній залі голова районної ради Олександр Кеніз зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо незалежну і вільну Українську державу. За 30 років незалежності Надвірнянщина своїми здобутками долучилася до розбудови Української держави. У трагічний для України час Російської агресії на Українську державу жителі району стали на захист Української держави, поповнили ряди Збройних Сил України та добровольчих батальйонів. Дев’ять наших земляків, пам’ять яких ми вшанували хвилиною мовчання, загинули у боротьбі з російськими окупантами, обороняючи Українську державу. Через громило цієї страшенної війни пройшли сотні наших земляків, багато з яких і в цей день захищають нашу незалежність. Щира шана нашим захисникам!»

Також Олександр Кеніз згадав про унікальну історію Надвірнянщини, зокрема, про те, що «у вересні 1989 року на Пнівському замку відбулося перше демократичне віче, на якому було поставлено вимогу проголошення незалежності суверенної, соборної Української держави. Того дня на теренах Надвірної вперше було піднято синьо-жовтий стяг. Жителі краю брали участь у Помаранчевій революції та революції Гідності. Щира вдячність всім краянам, які своїми здобутками прославляють Надвірнянщину!».

З нагоди 30-ої річниці Незалежності України голова районної ради висловив подяку працівникам нафтової, лісової, деревообробної галузей, приватним підприємцям, працівникам медицини, освіти, культури, ветеранам праці за вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток району.

«Шановні краяни, незалежність – символ нашої нації. Ми зможемо подолати усі труднощі, у нас досить таланту і сили, щоб здійснити задумане. Головне – бути нам єдиними! Разом ми зможемо все! Зі святом вас, дорогі краяни! Слава Україні!», – звернувся Олександр Кеніз до присутніх на урочистому засіданні.

Крім того, голова Надвірнянської районної ради Олександр Кеніз, голова Надвірнянської районної державної адміністрації Володимир Пасько та міський голова Надвірнянської міської територіальної громади Зіновій Андрійович мали за честь нагородити людей, які брали активну участь у розвитку соціально-економічного та культурного розвитку Надвірнянщини та України загалом: відзнакою Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради – за бойову звитягу учасників бойових дій на Сході України, медаллю Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради – «За заслуги перед Прикарпаттям», подяками Івано-Франківської обласної державної адміністрації, почесною відзнакою «За заслуги перед Надвірнянщиною», пам’ятними медалями «Хрест патріота України», пам’ятними медалями «30 років Незалежності України» – голів Надвірнянської районної ради минулих скликань та районної державної адміністрації, Надвірнянських міських голів – за особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Надвірнянщини.

З вітальним словом на урочистому засіданні виступили міський голова Надвірнянської територіальної громади Зіновій Андрійович, голова Надвірнянської районної державної адміністрації Володимир Пасько, голова Надвірнянської районної державної адміністрації 1998-2002 років Гончарук Роман Дмитрович, голова районної ради третього та четвертого скликань Хабайлюк Василь Михайлович, Надвірнянський міський голова другого та третього скликань Капак Михайло Іванович, голова районної ради другого скликання Березицький Богдан Адамович, який представив реліквію – прапор, який побував з ним у боротьбі за незалежність по всій Україні з 1989 року.

З Днем Незалежності України!!!

Поширити

Last modified: 26.08.2021