Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

14 березня в Україні відзначають День Українського добровольця

14.05.2022

Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану Незалежності в місті Києві, одразу ж після завершення буремних подій, пов’язаних з Революцією Гідності, на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.
Була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак.
І в даний час добровольці беруть активну участь у російсько-українській війні, захищають країну від “визволителів”, “руського мира”, здобуваючи перемогу кров’ю і потом.
З перших годин вторгнення сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини, вступаючи до лав Збройних Сил України та територіальної оборони. Десятки тисяч для цього повернулися з-за кордону. Серед тих, хто добровільно взяв у руки зброю, – відомі спортсмени, зірки, люди різних професій.
Дорогі добровольці, нехай ваші сила та мужність завжди живляться любов’ю та підтримкою близьких і рідних. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: міцного здоров’я Вам, надійного тилу та перемоги!

З повагою,

Голова районної ради Олександр Кеніз

Поширити

Last modified: 14.05.2022