Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

«Лікарі без кордонів» провели тренінг з надвірнянськими медиками

20.05.2022

Голова районної ради Олександр Кеніз взяв участь в тренінгу з надання домедичної та медичної допомоги при надзвичайних станах, внаслідок радіаційної, хімічної, біологічної небезпеки, який відбувся у КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня».

Навчання з медиками провели іноземні інструктори міжнародної медичної гуманітарної організації Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières — доктор Хіро з Японії, лікар Назар Заяць з України.

«Лікарі без кордонів» – це міжнародна незалежна некомерційна медична гуманітарна організація, яка надає безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу населенню, котре постраждало в результаті збройних конфліктів, епідемій, вимушеної міграції, стихійних лих у більш ніж 70 країнах світу.

Закордонними гостями було проведено тренінги, у яких взяли участь лікарі приймальних відділень екстреної медичної допомоги, медсестри. Захід складався з теоретичної та практичної частини. На теоретичній була представлена презентація щодо видів хімічних агентів при застосуванні хімічної атаки.

На практичній частині медики ознайомилися з медичним сортуванням, в основі якого є необхідність надання екстреної медичної допомоги в максимально короткий термін якомога більшій кількості постраждалих, що мають шанс на виживання.

Практичне навчання було спрямоване на те, щоб допомогти місцевим закладам охорони здоров’я впоратись з потенційним напливом поранених при застосуванні хімічної зброї.

Крім того медики іноземних країн поспілкувалися з керівництвом району та міста, зазначивши, що така допомога не остання і вже незабаром вони знов відвідають наш край.

Поширити

Last modified: 20.05.2022