Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум

01.12.2022

1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум, під час якого український народ підтвердив прагнення жити в незалежній державі.

90,32 відсотка учасників референдуму відповіли: «Так, підтверджую» на запитання у бюлетені: «Чи підтверджуєте ви Акт проголошення незалежності України?».

Втретє за 350 років нашої героїчної і водночас трагічної історії – від Визвольної війни середини ХVІІ століття – Україна здобула самостійність. Саме Всеукраїнський референдум наділив прийнятий Верховною Радою Акт проголошення незалежності України тією юридичною силою, яка дозволила ствердити: Радянський Союз як об’єкт міжнародного права перестав існувати, а на політичній карті світу з’явилася нова незалежна держава – Україна.

За цей вибір, висловлений 31 рік тому, ми боремося сьогодні. За наш Крим, Луганськ, Донецьк, Маріуполь… За всю Україну. За нашу землю і нашу свободу. За те, аби синьо-жовтий майорів на всіх кордонах, і щоб більше ніхто не наважився їх перекроювати. За те, щоб діти вчилися на українських книжках і знали всю правду про історію України. За те, щоб ми самі обирали свій шлях.

Ми обрали свій шлях: йти до Перемоги! І ми обов’язково її виборемо!

Поширити

Last modified: 01.12.2022