Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Сьогодні Надвірнянщина вшанувала 37-му річницю Чорнобильської трагедії

26.04.2023

26 квітня 1986 року, 37 років тому, сталася одна з найбільших в історії людства техногенних катастроф – Чорнобильська. Вибух на четвертому реакторі АЕС став трагедією для усього людства, наслідки якої ми відчуваємо досі.

Це найпотужніша і найбільша катастрофа, яку коли-небудь спричиняв мирний атом.

Сьогодні, в цей похмурий день, надвірнянці зібрались, щоб вшанувати героїзм ліквідаторів аварії, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації.

Через 36 років Чорнобиль пережив другу катастрофу – окупацію російськими загарбниками. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій. Окупанти вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення, електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива. Завдяки героїзму працівників АЕС та воїнів Збройних Сил України світ уникнув нової катастрофи.

Бажаємо миру, злагоди і благополуччя ліквідаторам, які віддали власне здоров’я, захищаючи не лише Україну, а й увесь світ.

Вічна пам’ять тим, хто захистив майбутні покоління ціною власного життя!

Поширити

Last modified: 26.04.2023