Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

З днем вишиванки!

18.05.2023

Шановні краяни!

Щиро вітаю усіх з всесвітнім Днем Вишиванки!

Для українця вишиванка – це не просто народний одяг. Це національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці. Вишиванка – це український національний символ, як герб, гімн та прапор. Вона допомагає зберігати глибоке коріння української нації та нашу давню ідентичність.

Українська вишиванка – це символ єдності українців. Різноманітна у вишивці, але єдина за духом, українська вишита сорочка єднає українців від Галичини до Донбасу, від Волині до Криму.

Вишиванка – це також національний оберіг українців. Вишивану сорочку носили українські княжі лицарі, українські козаки, вояки Карпатської України, козаки УНР, бійці ЗУНР, герої УПА. У багатьох спогадах героїв тих часів розповідають, як вишиванка рятувала їх життя.

Сьогодні українська вишиванка рятує життя Героїв сьогодення. Під військовою формою та бронежилетом вона відвертає ворожі кулі та осколки. Це не високі слова, українські жінки та матері наших Героїв дійсно кладуть у військовий наплічник вишиту власними руками сорочку. Кладуть прадавній оберіг.

То ж вдягайте вишивану на свято та у будній день. Бережіть свою душу та тіло!

Нехай вишитий на полотні український ген рятує українських Героїв від ворожих куль.

Всім нам мирного неба та перемоги над рашистською нечистю!

З повагою,

Голова районної ради                         Олександр КЕНІЗ

Поширити

Last modified: 18.05.2023