Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

У Надвірній вшанували захисників і захисниць України

02.10.2023

В неділю, 1 жовтня, на майдані Шевченка в місті Надвірна відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня святої Покрови Матері Божої, Дня захисників і захисниць України, 81-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Захисників, які віддали за Україну своє життя, та поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка, могили Борців за волю України, пам’ятного знаку Мирону і Марту Свідрукам, алеї загиблих Захисників. Священики відслужили панахиду за загиблими Героями.

Щирі співчуття родинам полеглих Героїв висловили голова районної ради Олександр Кеніз, начальник районної військової адміністрації Петро Хмельовський, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, заступник начальника Надвірнянського РТЦК та СП, капітан Руслан Гвоздянчук, голова районного Братства вояків УПА Євдокія Непеляк.

Голова районної ради Олександр Кеніз спільно з керівником апарату Івано-Франківської обласної військової адміністрації Ярославом Дем’янчуком, заступником начальника Надвірнянського РТЦК та СП, воїном АТО, капітаном Русланом Гвоздянчуком та Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем вручили 52 нагороди від Івано-Франківської обласної ради та Івано-Франківської обласної військової адміністрації: медалі “За заслуги перед Прикарпаттям” та медалі “Лицар бойового чину” родинам захисників України та захисникам, які в цей час стоять на захисті Української держави.

Сьогодні низько вклоняємося і дякуємо усім, хто в різні часи національної історії загинув у боротьбі за свободу і незалежність Української держави та нашим сучасним Героям, завдяки самовідданості та жертовності яких ми зараз маємо змогу жити на своїй землі.

Слава Україні! Героям Слава!

Поширити

Last modified: 02.10.2023