Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відновлено декларування!

23.10.2023

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України від 20 вересня 2023 року № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», яким відновлено декларування та функції НАЗК.

Відповідно до вище зазначеного Закону України особи, які у 2022–2023 роках не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до статті 45 цього Закону, і кінцевий строк для подання яких настав до дня набрання чинності Законом України “Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану”, подають такі декларації не пізніше 31 січня 2024 року.

«Кампанія декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня 2024 року.

«Кампанія декларування за 2023 рік» триватиме до 31 березня 2024 року включно.

За новим Законом, декларант матиме можливість лише одноразово подати виправлену декларацію протягом 30 днів після її подання.

Поряд з тим, ті особи, які під час дії воєнного стану до набрання чинності Законом, вже подали декларації за 2021-2022 роки, мають право подати виправлені декларації за ці періоди. Для цього протягом 14 днів з дня набрання чинності Законом (тобто не пізніше 25 жовтня 2023 року) їм необхідно буде письмово в довільній формі звернутися до НАЗК з проханням забезпечити можливість подати виправлену декларацію. Після чого зазначені суб’єкти декларування зможуть один раз упродовж 30 календарних днів (з дня відкриття доступу) подати виправлені декларації за ці періоди. Про надання такої можливості декларантам буде повідомлено в їх персональні електронні кабінети у Реєстрі декларацій, без направлення офіційного листа.

НАЗК відкриє публічний доступ до Реєстру 10 грудня 2023 року з урахуванням безпекових заходів.

Роз’яснення стосовно декларування розміщені у Базі знань НАЗК.

Отримати додаткову консультацію ви можете, направивши офіційного листа на електронну пошту info@nazk.gov.ua або за телефоном контакт-центру (044) 200-06-94.

Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/.

Звертаємо Вашу увагу на необхідність неухильно дотримуватись вищезазначених вимог, оскільки чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за несвоєчасне подання декларації (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну – за декларування завідомо недостовірних відомостей (стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

Поширити

Last modified: 23.10.2023