Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

У Надвірній відкрився медичний центр «Лічниця святого Шарбеля»

30.10.2023

Голова Надвірнянської районної ради Олександр Кеніз спільно з начальником Надвірнянської районної військової адміністрації Петром Хмельовським та Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем прийняв участь у відкритті медичного центру «Лічниця святого Шарбеля», заснованого під егідою БО БФ «Карітас-Надвірна» та міжнародної організації Cordaid.
Даний центр покликаний допомагати дорослим і дітям з числа соціально незахищених верств населення, внутрішньо переміщених осіб, маломобільних та людей з інвалідністю.
Клініка названа на честь святого Шарбеля, ліванського відлюдника і священника, відомого своєю відданістю молитві та служінню іншим. Чудотворець за життя зцілював людей від різного роду недуг та хвороб. Святий хоч і не був лікарем, але в медицині визнається як символ милосердя та віри у видужання.
Назву обрали для клініки не випадково. При Карітасі-Надвірна живе брат Петро, який створив молитовну групу до святого Шарбеля.
Ідея створення безплатної клініки в Надвірній народилася 6 років назад. Адже потреба у якісному лікуванні завжди є актуальною. Але війна внесла свої корективи і ще більше посилила необхідність створення такої клініки.
11 місяців тому, коли випав шанс залучити кошти на створення якісного медзакладу, куратори проєкту на чолі з отцем Андрієм Будзаком, поступово почали втілювати давню мрію у життя.
Чин посвяти провів єпископ-помічник Коломийської Єпархії УГКЦ Петро Голіней у співслужінні з всечесними отцями Надвірнянського та Коломийського деканатів УГКЦ.
Лічниця святого Шарбеля може похвалитися широким спектром медичних послуг, включаючи загальну практику, педіатрію та психологію. Пацієнти, які звертаються, можуть безплатно отримати наступні послуги:
• динамічне спостереження за станом здоровʼя;
• профілактична медицина;
• консультування з приводу гострих та хронічних захворювань;
• лабораторна діагностика (аналізи крові та сечі, холестерин, тропоніни, вірусні гепатити);
• вимірювання добового АТ;
• запис ЕКГ;
• отоскопія та офтальмоскопія;
• визначення гостроти зору;
• послуги клінічного психолога.
Одним з найважливіших напрямків діяльності будуть виїзні медичні консультації.
Персонал клініки включає висококваліфікованих лікарів та медсестер, які своїм досвідом, любов’ю та бажанням працювати на благо громади готові рвати всі стереотипи і йти до своєї мети – створити багатофункціональний простір, який концентруватиме в собі весь спектр благодійної, медичної та психосоціальної допомоги дорослим та дітям на засадах рівноправності, гендерної рівності та сталого розвитку громади.
Відкриття Лічниці святого Шарбеля є важливою віхою в історії Надвірної, оскільки клініка втілює цінності доброти, співчуття та безкорисливості, які лежать в основі християнської віри.

Поширити

Last modified: 30.10.2023