Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відзначення Дня Гідності та Свободи

21.11.2023

21 листопада – День Гідності та Свободи в Україні. Одне зі знакових державних свят встановлене на честь двох революцій – Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У цьому році відзначаємо перший ювілей Революції Гідності – 10 років.

Сьогодні на майдані Шевченка керівники району та міста, жителі Надвірнянщини віддали шану подвигу учасників революцій 2004 та 2013-2014 років, всім тим, хто ціною власного життя виборює незалежність України.

Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували героїв Небесної сотні та військових, полеглих на полі бою з російським окупантом.

Священнослужителі відправили поминальну панахиду за тими, хто ціною власного життя відстоював свободу на Євромайдані і територіальну цілісність Української держави у боротьбі з російським агресором.

Керівники району і міста поклали квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

В своєму виступі голова районної ради Олександр Кеніз відмітив, що Помаранчеву революцію та революцію Гідності об’єднує прагнення українців жити в вільній, незалежній та демократичній країні. Сьогодні весь український народ від заходу країни до східних кордонів піднявся на захист Незалежності країни, гідного та вільного життя.

З Днем Гідності та Свободи!
Герої не вмирають!

Поширити

Last modified: 21.11.2023