Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

У Надвірній відкрили черговий прихисток для внутрішньо переміщених осіб

24.11.2023

У Надвірній відкрили черговий прихисток для внутрішньо переміщених осіб, де можуть проживати 21 людина.

Задля комфорту для переселенців переобладнали двоповерхову будівлю, де облаштували кімнати, санвузли, кухню, пральню. Усе це забезпечили необхідними меблями, побутовою технікою, кухонним інвентарем. Також там передбачили захисне укриття. У прихистку є опалення, проведений інтернет, централізоване водопостачання та водовідведення.

Реконструкцію та капітальний ремонт у приміщеннях зробили за кошти донорів та міського бюджету. До проведення будівельно-ремонтних робіт були залучені основні донори: благодійна організація «Стан», Програма міжнародної технічної допомоги Україна-Польща «Культура кована у вогні», ГО DESPRO, Міжнародна організації з міграції, ПРООН ICAP «Єднання», та ГО «Дій-Краматорськ».

У відкритті взяли участь заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, голова районної ради Олександр Кеніз, начальник районної військової адміністрації Петро Хмельовський, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович,  представники благодійних організацій, внутрішньо переміщені особи, які відтепер тут проживатимуть.

Всечесні отці-декани Андрій Бакота і Олег Траско здійснили чин освячення приміщення.

Голова районної ради Олександр Кеніз висловив подяку всім причетним до відкриття нового прихистку. В такий непростий час, коли триває повномасштабна війна, гостро стоїть питання з місцем тимчасового проживання для людей, які втратили свої домівки. Важливо не тільки прихистити якомога більше людей, а й забезпечити їх комфортними умовами перебування. Це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль багатьох людей.

Разом ми непереможні.

Слава Україні!

Героям Слава!

Слава ЗСУ!

Поширити

Last modified: 24.11.2023