Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відбулась нарада з головами територіальних громад району

05.01.2024

Голова районної ради Олександр Кеніз спільно з  начальником Надвірнянської РВА Петром Хмельовським провів нараду з головами територіальних громад за участю служб і відомств області.

На нараді розглядалися ряд важливих питань, зокрема про облік самозалісених земельних ділянок на території громад району. Законом України № 5650, який має допомогти збільшити площу лісів на 1,6%, затверджено правове підґрунтя для збереження та охорони самозаліснених ділянок. Органам місцевого самоврядування спільно з постійними лісокористувачами рекомендовано провести інвентаризацію самозаліснених земельних ділянок в межах територіальних громад.

На засіданні також обговорили питання перевірки закладів освіти щодо дотримання вимог постанови КМУ від 19.08.2023 №883 «Про внесення змін до Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, виключення таких споруд із фонду та ведення його обліку». За словами в.о. начальника Надвірнянського РУ ГУ ДСНС України в області Романа Кацуляка згідно цієї постанови укриття, які знаходяться на перших поверхах у будівлях організацій та установ, не відповідають поставленим вимогам. На органи місцевого самоврядування покладено завдання – забезпечити розміщення укриттів у підвальних та цокольних приміщеннях, які розташовані на відстані 500 метрів від освітніх закладів. Виконання цієї вимоги дозволить школярам та дошкільнятам відвідували навчальні заклади. В протилежному випадку навчальний процес зупиниться або буде здійснюватись онлайн.

Головам громад дано доручення проводити повторні комісійні огляди у найпростіших укриттях щокварталу.

Вперше на Надвірнянщині відбувся процес об’єднання волонтерів, які єдиним фронтом будуть працювати на Перемогу.

Начальник районної військової адміністрації Петро Хмельовський представив присутнім голову Координаційної ради волонтерських організацій Надвірнянського району – голову благодійної організації «Янголи миру та добра» Володимира Поповича.

Новообраний керівник зазначив, що у цей надзвичайно складний період саме волонтерський рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, які взяли на себе вирішення нагальних і болючих проблем.

Поширити

Last modified: 05.01.2024