Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Відкрито стаціонарне відділення реабілітації

05.01.2024

На базі КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» відкрили стаціонарне відділення реабілітації на 20 ліжок.

У відкритті центру взяли участь голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, народні депутати України Олена Вінтоняк та Василь Вірастюк, голова Надвірнянської районної ради Олександр Кеніз, начальник Надвірнянської РВА Петро Хмельовський, міський голова Надвірнянської міської територіальної громади Зіновій Андрійович, військові ЗСУ та громадськість.

Керівниця області зазначила, що в умовах сьогодення, коли вже другий рік в Україні триває війна, питання реабілітації має надзвичайно важливе значення.

Створений центр оснащено надсучасним обладнанням і облаштовано з урахуванням вимог інклюзивності приміщень.

На першому поверсі центру створено лікувально-реабілітаційну базу. Зокрема, великий зал фізичної реабілітації, оснащений відповідно до міжнародних стандартів. Наявне сучасне обладнання. Крім того, облаштовано процедурний кабінет, кабінет фізичної терапії, кабінет ерготерапії, кабінет з терапії мови та мовлення, кабінет для надання психологічної допомоги, кабінет масажу, кабінет апаратної фізіотерапії.

Усі кімнати забезпечено багатофункціональними ліжками і відповідними меблями для зручного перебування пацієнтів.

В штаті відділення працюють лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, асистенти фізичних терапевтів та ерготерапевтів, спеціалісти з проведення масажу та фізіотерапевтичних процедур.

Основною метою центру є надання допомоги воїнам, які отримали тяжкі травми на війні, важкохворим жителям нашої громади після інсультів та інфарктів, а також допомога внутрішньо – переміщених особам! Пацієнти з тяжким ступенем травм можуть проходити реабілітацію, перебуваючи в центрі цілодобово.

Голова районної ради висловив подяку всім причетним до відкриття такого важливого в цей важкий час реабілітаційного відділення.

Поширити

Last modified: 05.01.2024