Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Надвірнянщина підписала угоду про співпрацю з містом Крнов (Чеська Республіка)

20.08.2019

Днями до міста Надвірна завітала делегація з міста-побратима Крнов (Чеська Республіка) на чолі зі старостою Томашом Граділом. Мета візиту – підведення підсумків співпраці між нашими громадами та підписання угоди про надання благодійної допомоги громаді міста Надвірна та Надвірнянського району.

Наші міста співпрацюють уже майже 8 років. 27 жовтня 2011 року між міською владою Крнова і Надвірнянським районом та м.Надвірна було укладено договір, який передбачає співробітництво у галузях комунального господарства, житлового будівництва, збереження та реставрації пам’ятників старовини, охорону навколишнього середовища, а також питань освіти, економіки, охорони здоров’я, соціальної допомоги, громадської безпеки, культури, спорту, туризму й управління. Щороку делегації наших міст приїжджають з офіційними візитами один до одного з метою обміну досвідом у різних галузях життєдіяльності. Зокрема, це відвідання закладів та об`єктів соціальної, житлово-комунальної, туристичної, спортивної та природоохоронної сфер тощо.

Цьогорічна офіційна зустріч пройшла в Надвірнянській міській раді за участі старости м.Крнов Томаша Граділа, , голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака, новообраного народного депутата Зіновія Андрійовича, першого заступника голови Надвірнянської РДА Богдана Зеленчука, в.о. міського голови Тараса Пекарського, голови організації БФ «Карітас-Надвірна» Коломийської Єпархії УГКЦ о. Андрія Будзака, начальника Надвірнянського РВ УДСНС України Андрія Мочерняка, керівника «Карітас-Крнов» Моніки Дудової, представників чеської делегації, депутатів міської ради. Під час зустрічі відбулось підписання угоди про надання благодійної допомоги громаді міста Надвірна та Надвірнянського району, зокрема рятувальній та комунальній службам міста та благодійному фонду «Карітас-Надвірна».

Керівники району та міста подякували чеським побратимам за надану допомогу і наголосили, що вже за роки співробітництва нам вдалось налагодити між нашими містами партнерські відносини, які дають певні результати. Кожен рік ми відчуваємо підтримку та допомогу від наших міст-побратимів, а це оздоровлення та реабілітація учасників Революції Гідності та бійців АТО, табори відпочинку для українських дітей, щорічна благодійна допомога Надвірнянському будинку дитини, реалізація спільних проектів, таких як «Діти без кордонів» тощо.

В свою чергу, староста м.Крнов Томаш Граділ також подякував громаді Надвірнянщини за теплий прийом та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Після офіційного підписання угоди відбулась передача матеріальної допомоги. Так, Надвірнянські рятувальники отримали цього разу від чеських побратимів спецодяг для рятувальників (гумові чоботи, каски та захисні костюми), а також мотопомпи. Комунальні служби міста отримали мотокоси, а БФ «Карітас Надвірна» – мініпекарню та дитячий майданчик. Нагадаємо, що минулого року польські побратими надали Надвірнянському РВ УДСНС України благодійну допомогу у вигляді 8 комплектів амуніції для пожежників, а в 2017 році громада м.Пруднік надала пожежну машину та особисте спорядження пожежників. Вже майже 2 роки пожежний автомобіль перебуває в бойовому розрахунку надвірнянської служби порятунку.

Надвірнянська центральна районна лікарня також отримала минулого року благодійну допомогу від румунських та чеських  побратимів у вигляді ноутбуків та постільної білизни, приставних столиків для лікарняних ліжок та засобів гігієни.

А завдяки громаді Крнов та голови «Карітас-Крнов» Моніки Дудової надвірнянській лікарні були передані ліжка для лікарняних палат.

Також чеська делегація в рамках візиту провела зустріч з надвірнянськими медиками.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Поширити

Last modified: 21.08.2019