Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Військові з Надвірнянщини пам’ятною ходою вшанували загиблих бійців російсько-української війни.

29.08.2019

29 серпня у День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни військовослужбовці, волонтери та небайдужі мешканці Прикарпаття пам’ятною ходою вшанували загиблих Героїв російсько-української війни. Також в ці дні минає п’ята річниця Іловайської трагедії 2014 року.

Військові та волонтери з Надвірнянщини, а також м. Яремче долучилися до пам’ятної  ходи в смт. Богородчани.

Попереду колони бійці несли портрети загиблих, за ними йшли священнослужителі, військові капелани, бійці з різних підрозділів, рідні полеглих героїв, волонтери, небайдужі мешканці та представники місцевої влади.

Дорогою бійці вигукували: «Слава Україні! Героям слава!» «Герої не вмирають! Вмирають вороги!» «Слава нації! Смерть ворогам» та «Тричі слава героям Іловайська! Слава!Слава! Слава!».

На Алеї Героїв Небесної Сотні духовенство різних конфесій відслужили панахиду та хвилиною мовчання вшанували загиблих Героїв України. Учасники ходи поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні. Звучали патріотичні композиції та слова подяки захисникам.

Нагадаємо, у ці дні 5 років тому в Іловайську загинули шестеро військових з Прикарпаття: Зорян Білінський (29 років, Долина), Андрій Карабінович (23 роки, село Дзвиняч Борогодчанського району), Михайло Погорєлов (22 роки, Обертин, Тлумаччина), Олег Перепічка (28 років, село Хохонів Галицького району), Дмитро Пацино (26 років, село Голови Верховинського району) та Роман Грицик (29 років, Івано-Франківськ). П’ятеро зникли безвісти. З них згодом ідентифікували двох.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Поширити

Last modified: 29.08.2019