Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

Рятувальники Надвірнянщини відзначили професійне свято

18.09.2019

17 вересня в Україні відзначають День рятівника – професійне свято працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, працівників інших спеціальних формувань, а також громадян, які роблять свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

В районному будинку культури зібралися особовий склад районної Служби порятунку, її працівники та ветерани, представники районної та місцевої влад, громадськість.

Традиційно, свято розпочалося з виконання Державного гімну. Декан Надвірнянського деканату УГКЦ о. Андрій Бакота  поблагословив рятувальників на добру працю та побажав Божої опіки.

З вітальним словом виступив голова районної ради Іван Гурмак, який відмітив, що рятувальна служба є вагомою у життєдіяльності району, особливо на час ліквідації стихій природного характеру.

« Це свято є  підтвердженням Вашого неоціненного внеску в суспільне життя не тільки Надвірнянщини, а й всієї держави. Адже, Ви першими приходите на допомогу під час пожеж, повеней, інших стихійних лих, природних і техногенних катастроф. В екстремальній ситуації Вам доводиться приймати відповідальні рішення, від яких залежать добробут, здоров’я, а часто і життя людей. Висловлюю слова вдячности від себе особисто, від імені депутатського корпусу районної ради і від кожного громадянина за Вашу працю, професіоналізм та гідне виконання обов’язку.

Бажаю всім працівникам служби цивільного захисту міцного здоров’я, усіх життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у ваших домівках, а Господь Бог повсякчас оберігає Вас від усіх негараздів.» – відзначив Іван Гурмак.

До привітань долучилися також перший заступник голови Надвірнянської РДА Богдан Зеленчук, в.о. міського голови Тарас Пекарський, голова Делятинської ОТГ Богдан Клим’юк, Пнівський сільський голова Василь Гладиш та заступник голови Ланчинської ОТГ Михайло Гресько, керівники установ, організацій міста і району.

Привітав своїх колег зі святом та висловив слова вдячности за співпрацю керівництву району та міста начальник Надвірнянського РВ УДСНС України в Івано-Франківській області Андрій Мочерняк.

Хвилиною мовчання всі присутні віддали шану рятівникам, котрі ціною власного життя врятували інші та тим, кого вже не має серед живих.

За зразкове виконання службових обов’язків, особисту ініціативу та самовідданість, високий професіоналізм представники районної та місцевої влади нагородили рятувальників Почесними грамотами і подяками.

Святковий концерт з нагоди Дня рятівника подарували солісти, вокальні і танцювальні ансамблі районного будинку культури та районного центру дитячої творчості і національно-патріотичного виховання молоді.

На майдані Шевченка працівники Надвірнянського районного відділу УДСНС України в області провели показовий виступ із залученням спеціальної техніки. 

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Поширити

Last modified: 19.09.2019