Надвірнянщина - ворота Карпат  |

  Сайт працює в тестовому режимі

  |  

   Версія для людей з вадами зору

У Надвірні відкрили Інклюзивно-ресурсний центр

20.09.2019

20 вересня в місті Надвірна відбулось відкриття комунальної установи Інклюзивно-ресурсного центру Надвірнянської районної ради. Скористатися його послугами зможуть близько 200 дітей з особливими освітніми потребами району.

На урочисте відкриття завітали голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови районної ради Ігор Писклинець, перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Зеленчук, начальник відділу освіти РДА, депутат районної ради Степан Северилов, заступник міського голови Василь Василенко, працівники та вихованці Інклюзивного центру, а також батьки особливих діток.

Освятив приміщення та благословив на добру працю фахівців і відповідно на успіхи в навчанні учнів, священнослужитель УГКЦ о. Михайло Мільчаковський.

Новостворений Інклюзивно-ресурсний центр розташували на першому поверсі приміщення колишньої Вечірньої школи. У закладі створено комфортні умови для навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами, кімнати облаштовано меблями, необхідною технікою та обладнанням для роботи з дітьми: ноутбуками, планшетами, мультимедійними комплексами, дидактичними матеріалами тощо. В центрі передбачено кабінети для занять лікувальною фізкультурою та іграми, куточок логопеда та відпочинку, обладнані місця, де діти будуть займатися з іншими спеціалістами: дефектологами та практичними психологами. Вбиральню зробили доступною для дітей на візочках, а перед входом облаштували зручний пандус. 

Фахівці ІРЦ забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами, надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку та всебічну допомогу батькам. 

«Запровадження інклюзивного навчання створює передумови для інтегрування дітей з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю, у загальноосвітній простір. Це дозволяє дітям бути у соціумі, спілкуватися та навчатися зі своїми однолітками, разом з ними рости та розвиватися. Депутатський корпус районної ради завжди готовий підтримувати різні проекти і у випадку з створенням даного центру було виділено 800 тис. гривень з районного бюджету.», – наголосив голова районної ради Іван Гурмак під час відкриття закладу.

Директор Галина Винник запросила усіх присутніх оглянути Центр, ознайомила із облаштуванням кабінетів для занять та подякували представникам районної та місцевої влади за допомогу і сприяння.

Дітей частували смаколиками, а у ігровій кімнаті вихованці створили символічні паперові гарбузики.

Поширити

Last modified: 20.09.2019